burger button

STEEN & STRØM
225 år

Steen & Strøm har i 225 år hatt tradisjon for å være byens møtested og inspirasjonskilde til trender og livsstil, og det er en tradisjon vi ønsker å ivareta. Siden oppstarten i 1797 har Steen & Strøm sitt fokus vært å hente det beste fra kontinental storbyshopping og samlet kjente, attraktive norske, skandinaviske og internasjonale merkevarer og designere over 6 etasjer i ett varemegasin.
Steen & Strøms historie begynner i 1797 da Samuel Strøm etablerte seg i hjørnet av Prinsensgate og Kongensgate i en tid da Oslo kun hadde 9000 innbyggere. Fra kolonialvarer, vin, ull og bomull, samt engelsk isenkram, utviklet virksomheten seg i takt med den voksende etterspørselen, selv om det i første omgang var fiffen som tok turen til byens eksotiske handelshus.
Med den voksende interessen blant flere samfunnslag for klær og mote både i utlandet og hjemme, så Strøm og hans nye partnerfamilie Steen muligheten for å ekspandere med kjøp av nabogården i Prinsensgate. Og i 1874 står Norges første moderne varemagasin ferdig, i fire etasjer, pomp og prakt og med et bredt utvalg innen mote, skjønnhet, teknologi og kaféer. Varehuset hadde i løpet av hundre og femti år utviklet seg til å bli byens møteplass, og stedet du måtte besøke om du ville følge med i tiden, eller møte venner over en kopp te.
Så skjedde det utenkelige, Steen & Strøm brant ned. Men Steen & Strøm så muligheten til fornyelse, og med arkitekt O. Sverre stod nye Steen & Strøm ferdig med hele 9 etasjer i tidsriktig funkis, Norges første elektriske rulletrapp, og byens flotteste vindusutstilling som skiftet med sesong og temaer.
Julen var noe for seg selv, med dukketeater, elektriske tog og «levende» nisser i vinduene mot gågaten. Det var som en helt egen verden av muligheter. Og etter nok en storstilt ombygging og modernisering i nyere tid, er Steen & Strøm Department Store fremdeles stedet der det skjer.