Årets nye olivenoljer - Steen & Strøm 1797

Årets nye olivenoljer

Oliviers & Co har nå fått inn årets Grand Cru olivenoljer, og som vanlig har de plukket ut det beste fra Middelhavet. 

For å lage olivenolje av høy kvalitet er det viktig å respektere forrige generasjoners produksjonsmetoder. Disse overføres i største hemmelighet fra generasjon til generasjon. Dette er grunnen til at Oliviers & Co setter ekstra pris på ekspert arbeidet til deres produksjoner. De har en unik kunnskap som lar dem høste det beste fra oliventreet. For at en olivenolje skal kunne bære navnet “Grand Cru” må flere betingelser være oppfylt:

En region kjent for produksjon av olivenolje

Olivenlunder med god vanntilgang og middelhavssol

Oliventrær vedlikeholdt og behandlet med tradisjonelle metoder

Lagring og pakking av olivenolje under optimale forhold

Fra olivenlunden til flasken

Oliven plukkes i olivenlunden og faller på store garn lagt på bakken, samles opp og legges i kasser for å transporteres til pressing

Alle oliven fra produsentene til Oliviers & Co presses på samme dag som høsting. Dette er for å garantere optimal ferskhet på oljen.

Olivenene legges på et samlebånd der grenene og bladene skilles. Olivenene vasker deretter og sorteres en siste gang for å fjerne de resterende bladene.

Kjøttet og steinen knuses til en olivenmasse, som overføres til en eltetank. Eltingen av olivenmassen er veldig viktig for den gjør det mulig å optimalisere blandingen mellom de tre elementene: olje, vann og planterester som ble dannet under knusingen. Eltingen holdes kontrollert for den fysiske friksjonen ikke må øke temperaturen på massen: hver oliventype eller blanding av oliven krever en viss eltetid og en optimal eltetemperatur for å produsere best mulig olje.

Massen går deretter inn i sentrifugering. Dette er det sentrale stadiet i enhver mølle: sentrifugalkraften gjør det mulig å skille de tre komponentene i massen: De faste restene, oljen og vannet.

Olivenoljen som er fersk og klar tappes i tanken.

Oliviers & Co velger hvert år, etter innhøstingen, partier med olivenolje fra sine produsenter i henhold til svært strenge spesifikasjoner. De utvalgte tankene sendes deretter til fabrikken vår i Mane i Haute-Provence for tapping på flasker eller tanker.

Noen av våre favoritter: