De beste tipsene for å sole seg på en sikker måte - Steen & Strøm 1797

De beste tipsene for å sole seg på en sikker måte

For de fleste betyr sommer mye sol. Derfor er det viktig å beskytte seg selv for å unngå skader som aldring eller hudkreft. Vi har derfor samlet de beste tipsene slik at du kan få en sunn og nydelig glød på en sikker måte.

1. Unngå solarium

Våren har vært kald store deler av landet, og mange kan derfor lett falle for fristelsen om å friske opp brunfargen med en runde i solarium. Dessverre er det slik at det ofte skader mer enn det gir. Bruk heller en god selvbruner hvis du er redd for bare bein.

St Tropez Self Tan,
Kicks

2. Bruk riktig solkrem

Ikke bare ta en kikk på SPF, det du må se etter er begrepet ‘broad spectrum’ eller UVA logo pluss ordet ‘high.’ Bruk helst mellom SPF30 og SPF50, men det viktigste er at du husker å smøre deg ofte (helst annenhver time) og etter hvert bad.

Kiehls Ultra Light Daily UV Defense,
Kicks

3. Vit når huden din har fått nok

Alle hudtyper når et punkt hvor de rett og slett ikke kan produsere mer melanin, det pigmentet som gjør deg brun. Da er det rett og slett ikke noe poeng og ligge mange timer ved bassenget når det ikke gjør noen nytte. Ofte er dette punktet nådd ved 2-3 timer, men her må man følge med på sin egen hud.

4. Oppsøk skygge

Pauser fra solen vil redusere UV intensiteten og sannsynligheten for å bli solbrent. Med andre ord, brunfargen din blir da sunnere og holder lenger.

Varsity Caps,
S&S Trend og S&S Man

5. Spis sol-vennlige produkter

En del mat er kjent for å øke lycopene, hudens egen SPF. Denne antioksidanten finnes i tomater og andre røde og oransje frukter og grønnsaker, og kan øke hudens egen solbeskyttelse med hele 33%. En av de beste kildene til dette er faktisk tomatpuré. Mørk sjokolade er rik på flavonoider som kan hjelpe til med å beskytte huden mot å bli solbrent, mens koffein kan redusere risikoen for hudkreft.

 

Disse rådene er skrevet etter og ha lest råd fra hudleger og dermatolog.