Forleng sommeren med iskremoppskrifter fra Oliviers & Co - Steen & Strøm Department Store

Forleng sommeren med iskremoppskrifter fra Oliviers & Co

Gjør at sommeren varer litt lenger, med deilige iskremoppskrifter fra Oliviers & Co.

Pistasjis med pistasjkrem

Til 3 personer
Tilberedelse 20 min

Ingredienser:

Fra Oliviers & Co:

Fra matbutikken:

  • Ca 50g pistasjnøtter + litt til pynt.
  • 120 g sukker
  • 1 L helmelk
  • 4 ss creme fraiche

Tilberedning:

  1. Finhakk pistasjnøtter. Kok opp melk og sukker, rør til sukker er oppløst.
  2. Rør inn creme fraiche, pistasjkrem og nøtter.
  3. La det avkjøle og sett i kjøleskap over natten eller i minimum 8 t.
  4. Har du ismaskin kan du bruk den, hvis ikke så sett beholder i fryseren. Husk å røre av og til så ikke det blir krystaller i isen.
  5. Før servering drysser du over grovhakkede pistasjnøtter og risler over pistasjkrem

Vaniljeiskrem med sommerolje og ferskensyltetøy

For 4/6 Personer 
30 minuter + fryser i 3 timer

Ingredienser:

Fra  Oliviers & Co:

Fra butikken:

  • 2 dl helmelk
  • 3 eggeplommer
  • 50 g sukker
  • 250 g crème fraîche
  • 1 vaniljestang
  • 2 modne fersken

Tilberedning:

  1. Kok opp melk og vaniljefrø + restene av stangen i en kasserolle.
  2. Sett til siden.
  3. Pisk eggeplommer og sukker hvitt i en bolle.
  4. Ta ut vaniljestangen av melken og hell forsiktig den varme melken oppi eggeblandingen og rør sammen.
  5. Hell blandingen i kasserollen og varm forsiktig opp til det tykner mens du rører konstant.
  6. Viktig: Det skal ikke koke!
  7. Når blandingen har tyknet så tilsettes 1 ss olivenolje og sett så til avkjøling.
  8. Pisk crème fraîche luftig og rør inn i den avkjølte blandingen.
  9. Sett i fryser i en passende form eller i en ismaskin om du har.
  10. Om du ikke har ismaskin: hver halvtime må det røres i formen for at det ikke skal formes iskrystaller i massen.
  11. Beregn 3 timer i fryser.
  12. Ved servering: Vask fersken og del opp i tynne skiver.
  13. Form en iskule og legg i hver dessertskål (4 stk som gjerne er avkjølt i fryser ca en halvtime på forhånd), tilsett en ts ferskensyltetøy, noen skiver med fersken, spre over en liten klunk olivenolje med sitron og server straks.

Tips:

Du kan også helle isblandingen rett i pinneisformer om du ønsker det.