Hvordan finne din nye signaturduft? - Steen & Strøm 1797

Hvordan finne din nye signaturduft?

Nettene er blitt lyse og vi har kastet vinterjakken, men det er ikke det eneste vi mener bør bli lettere. De fleste merker lanserer nye dufter til sommeren, og vi vil derfor hjelpe deg med å finne en duft du elsker. For hvis du virkelig elsker den, kan duften av din parfyme ble en del av din identitet.

Så hvordan velger du:

Start med å finne ut hva som appellerer til deg. Er det sitrus, blomster, dypere noter som kaffe, eller friskhet? Deretter finner du dufter med noter av hva som appellerer til deg.

Når du har funnet notene du liker, ta en titt på netter. Du kan enkelt søke etter kategorier og noter på flere sider.

Tenk deretter på hva duften skal passe inn i. Flere eksperter mener at din parfyme bør passe til livsstilen du fører. En dypere og mer sexy parfyme passer bedre til kveld, enn en som er lettere med noter av citrus og blomster.

Still spørsmålet om hvem du vil at skal lukte duften din, den som står ved siden av deg, eller er det en kun for deg selv? Intensitet er viktig og avgjør om du vil trives med lukten du velger.

Prøv! Det er vanskelig å vite hvordan duftene passer før du har luktet dem. Spray en liten dæsj på baksiden av håndleddet, eller et annet sted på kroppen hvor huden er varm. Det er først når huden er varmet opp at den viser hvordan den vil være. Essensen av en duft vil vise seg først etter at topp notene har blitt drevet bort, og det tar tid (gjerne mellom 15-30 minutter). Vær, tid på døgnet og kroppen din avgjør hvordan parfymen vil lukte, det er derfor lurt og ikke velge en du har kjent på hos en annen.

Nå har du forhåpentligvis funnet en duft du elsker. Vi har mange flinke eksperter i vår 1. etasje som står klare til å hjelpe deg med å finne din nye signaturduft.