Intervju med FWSS - Steen & Strøm 1797

Intervju med FWSS

Fall Winter Spring Summer er klær laget med et bakteppe av Skandinavias fokus på og krav til funksjon. Deres design verdsetter enkelhet, men med utfordrende snitt, produsert av materialer som skal vare og se bra ut over tid. Merket søker stadig å opplyse seg selv, for å kunne ta så ansvarlige valg det kan i forhold produksjon av designet. Nå er designer Trami Ngo bak roret, og vi er spente hva hun har å si om FWSS, fremtiden og norsk design.

Hvor henter du inspirasjon?

Jeg finner inspirasjon overalt. Det kan være bøker en leser, mennesker en møter på, en utstilling, kunst, samfunnet, en epoke i historien – you name it! Jeg er svært nysgjerrig av natur, og på mange måter filosofisk, så jeg liker å ta innover meg mine omgivelser for så å bruke det som inspirasjon.

Tips til de som drømmer om å skape ditt eget merke?

Jobb hardt, og ikke vær redd.

Hva er norsk deign for deg?

Design som verdsetter det funksjonelle, med rene linjer.

Hvor tror du norsk moteindustri er om 5 år?

Vi tror norsk moteindustri fortsetter å vokse i årene som kommer. Det arbeides godt i norsk mote, og forhåpentligvis vil vi kunne lede an i fokuset på en annen type retning for hvordan klær konsumeres. Det at vi er en ung industri i internasjonal sammenheng, betyr at det er færre dårlige vaner som må snus for å få til mer bærekraftige forretningsmodeller. Vi håper ny teknologi kan åpne for en oppblomstring av lokal produksjon, slik at veien fra design, til produksjon, og ut til forbruker, blir kortere enn i dag.