Intervju med Oleana - Steen & Strøm 1797

Intervju med Oleana

Oleana er en ikonisk norsk merkevare, som har vært gjennom et stort generasjonsskifte og nå viser en ny vei rettet mot en mote- og kvalitetsbevisst kvinne som ønsker å kle seg personlig, etisk og stilig på jobb. Oleana produserer to kolleksjoner i året på deres egen fabrikk i Ytre Arna utenfor Bergen.

Hvor henter du inspirasjon?

Jeg henter ofte inspirasjon fra moderne kunst, og er spesielt interessert i kvinnekodet kunst og håndverk. I AW21s «We are makers» har den franske kunstneren Nikki de st Phalle vært en muse, og hennes skulpturserie «Nanas», fargerike og vittige kvinnelige figurer hun jobbet med fra 1960-tallet og gjennom hele karrieren.

Tips til de som drømmer om å skape sitt eget merke?

Tenk stort og annerledes og stå på ditt – Oleana er et eksempel på at det faktisk kan gå!

Hva er norsk design for deg?

Norsk design for meg er i hovedsak knyttet til innovativ og morsom møbeldesign fra forrige halve århundre, men også en boblende og spennende start på motebildet.

Hvor tror du norsk moteindustri er om 5 år?

Jeg håper vi har fått mer av tekstilproduksjonen tilbake – med ny teknologi som gjør det mulig å produsere klær i land som Norge, kan vi bedre kontrollere etiske og miljømessige spørsmål knyttet til produksjon, og samtidig et tettere forhold, og større kunnskap om hva som ligger bak hvert plagg.

Du finner Oleana i pop-up butikken Designed in Norway i inngangen fra Karl Johans gate helt frem til 25. september.