Ny utstilling: Oslo Bunaden - Steen & Strøm 1797

Ny utstilling: Oslo Bunaden

Mange undrer seg kanskje over vår nyeste vindusutstilling av Oslo Bunaden, men historien er ikke så underlig likevel. For når man vet at Oslo Bunaden, eller drakten som den da ble kalt, ble laget av broderingssjef ved Steen & Strøm Harriet i 1947 i forbindelse med vårt 150 års jubileum, er linken skapt.

Da det endelig ble bestemt at Oslo skulle få sin “egen” damedrakt, ville man komponere den fritt og ikke la de bygge på gamle tradisjoner. Avdelingsleder for broderi-avdelingen på Steen & Strøm den gang, Harriet Henriksen, komponerte draktens fasong, mens Ingeborg Solum tegnet det nydelige broderimønsteret. Broderiet på livet, stakken og lua viser”Oslomarkas høysommerblomster”. Motivet på veska viser Oslos skytsengel St. Hallvar.

I forbindelse med draktens 60-årsjubileum i 2007 skiftet den navn til Oslobunaden, og bæres i dag av både store og små som er stolte av den store, lille, byen vår!

I utstillingen, som du kan se helt frem til 17. mai, kan du finne den 2. Oslobunaden som ble laget, men også silkeskjerf fra deres nyeste samarbeid med Holzweiler. Oslobunaden har i samarbeid med Holzweiler utviklet en serie silkeskjerf og ullsjal. De finnes i grønt og blått. I det ene hjørnet på skjerfet er det trykt på en blomsterbukett hentet fra de flotte markblomstene i bunaden.

Skjerfet kan du velge og feste slik at det blir ensfarget, eller at motivet blir synlig. Vakkert er det uansett.

Historie: 

1947 – Oslodrakten for dame lanseres hos Steen & Strøm Varemagasin i forbindelse   med magasinets 150-års-jubileum.

1950-tallet – Lang cape lanseres.

1960-tallet – Orginalsølvet blir til.

1990-tallet – Jakke lanseres.

1992 – Stein Lie – senere SOV-Gruppen AS – overtar Oslobunaden med alle dens rettigheter.

1997 – Oslodrakt for herre lanseres.

2000 – Jubileumsølvet lanseres i forbindelse med 1000-års-jubileet til Oslo.

2004 – Oslodrakt til gutt lanseres.

2007 – 60-års-jubileum for Oslodrakten. Den skifter navn til Oslobunaden.

2007 – Linskjorte blir videreutviklet av Oslobunaden, og lanseres nå med brodreri på krage og mansjetter. Broderiet ble tegnet av en av de ansatte i Oslobunaden.

2013 – Mørk blå Oslobunad lanseres med hvit brodert linskjorte.