Lyst til å lage noe godt til middag? Sjekk ut denne oppskriften fra Olivers & Co.
- chiliolje
- søt hvit balsamicoeddik
- 300 g fersk laksefilet, gjerne Salmakvalitet
- 2 modne & faste avokado
- 1 sitron
- 1 ss brunt sukker
- 1 rødløk
- 1 gulrot
- 300 g babyleaf salat
- rosépepper
- flaksalt
- Del laksen opp i tynne skiver og legg på et fat. Skjær løk i meget tynne skiver og spre over lakseskivene.
- Fordel over saft fra en presset sitron, 1 ss Hvitvinseddik fra Modena, sukkeret og 4 ss chiliolje
- Strø over flaksalt. Dekk fatet med plastfolie og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.
- Før servering: ta opp lakseskivene av marinaden og la dryppe av.
- Del opp avokado i to, ta ut stein og fjern skall.
- Del opp i skiver i samme tykkelse som lakseskivene.
Legg en avokadoskive mellom hver lakseskive.Fordel salatblandingen på 4 tallerkener, legg en halvdel avokado/laks i midten og fordel tynne skiver av rå gulrot rundt (bruk gjerne mandolinjern).
Strø over litt rosépepper og flaksalt. Servér og nyt!