Se bildene av årets julevinduer - Steen & Strøm 1797

Se bildene av årets julevinduer

2020 er blitt annerledesåret. Året som skulle markere starten på et nytt tiår og ny optimisme har blitt preget av lengsel og savn etter de man ikke har fått vært sammen med, ting man ikke kunne ha gjort, eller steder man ikke har fått besøkt. Disse følelsene hadde vi i tankene da vi satt i gang med å planlegge årets juleutstilling.

Under tematikken «Hjelp oss å redde julen» har vi fått bistand fra fire skoleklasser i Oslo som har satt ord på det mange av oss føler om dagen. Julekortene som er tegnet og skrevet av barneskoleklasser på Ruseløkka, Majorstuen, Slemdal og Nedre Bekkelaget finner du i vinduene i inngangspartiet i Kongens gate og Nedre Slottsgate.

Resten av utstillingen bærer preg av slik mange av oss har feriert i år – nemlig Norgesferie. Vi har laget vår helt egen fjøsnisse, Stein, som sammen med sin katt, Storm, har reist land og strand rundt i vårt flotte langstrakte land og hentet inn julekort. Du vil kjenne igjen steder som bryggen i Bergen, prekestolen og frølageret på Svalbard, men også finne små og morsomme detaljer vi er sikre på vil trekke frem et smil om munnen på både liten og stor. Stein & Storm finner du også i 5. etasje hvor du kan skrive din helt egen hilsen til en du er glad i, eller sende inn en ønskeliste til nissen.

I år får vi kanskje ikke feiret jul med alle vi skulle ønske, men, med en 223 år gammel historie og gode juletradisjoner, ønsker vi å bringe god gammel julestemning til alle som besøker Oslo sentrum denne julen.

Du kan se vindusutstillingen fra og med 14. november og frem til 2. januar. Vi vil benytte muligheten til å ønske dere alle en riktig god jul!

 

Foto: Bjørnar Øvrebø