Sommernyheter fra Oliviers & Co - Steen & Strøm 1797

Sommernyheter fra Oliviers & Co

De nye krydder blandingene fra Oliviers & Co finner du nå i butikken deres på Steen & Strøm. 

Førsteklasses krydder utvalgt for å heve smaken på dine matretter. Salt, pepper og urter som kan kombineres med olivenolje og eddik, for å lage vinaigrette og krydder som er vellykket hver gang. Les mer om nyhetene under:

Kirmizi

Kirmizi har fått navnet sitt fra den tyrkiske oversettelsen av fargen rød. Inspirert av en tyrkisk mezze opprksift kalt Ezme, er denne krydrede kreasjonen en fin variant av paprika, rød pepper og røkt pepper. De varme og krydrede notene til denne krydder blandingen er perfekt for å gi et krydret preg til middelhavsdippene og mezesene dine. For deg som er ekstra glad i sterk mat, anbefaler vi noen dråper fersk chili olje.

 

Tzatziki

Den mest emblematiske av greske oppskrifter som kan nytes i mezze eller i pita. En ekte nytelse av friskhet blandet med en base av gresk yoghurt og et snev av agurk. Et tips er å også ha oppi søt mynte, dill og den perfekte balanse med hvitløk.

 

Bruschetta

Ta turen til Italia og dens emblematiske smaker. Opprinnelig var bruschetta en “dårlig rett” som ble servert for å bruke opp gammelt brød, gnidd inn i hvitløk, toppet med salt, olivenolje og fersk tomat. I dag er den berømt og et MUST i italiensk mat til apertif eller forrett. Denne krydder blandingen er ideell for å dyppe focaccia eller pynte et hvert brød.

 

Zaatar

Noen få klyper av denne magiske blandingen er nok til å gi en orientalsk smak til en rett, en mezze eller en dipping. Zaatar er veldig populær i orientalsk mat i europa og spesielt i Libanon, og er uatskillielig fra middelhavsmat og olivenolje. Perfekt balansert, består denne krydder blandingen av sesamfrø, timian, oregano, spisskummen og fremfor alt den berømte sumaken. Sumac er et tørket bær med syrlig smak, brukt siden antikken i midtøsten det er en utmerket erstatning for sitron og eddik.

 

Du finner alle krydder blandingene hos Oliviers & Co i Food Hallen på Steen & Strøm.