Tips til effektive hjemmedager - Steen & Strøm 1797

Tips til effektive hjemmedager

#SOCIALDISTANCING = TID FOR SELVLÆRING 

Nå er vi i en tid hvor alle må delta i den nasjonale dugnaden, og det som kreves fra oss er å være hjemme. Mennesker er sosiale vesener, og det som flere av oss erfarer er at det er lettere sagt enn gjort å sitte hjemme dag inn og dag ut. Hvorfor ikke bruke denne tiden til å lære deg noe nytt? 

Selvlæring og selvutvikling er mest sannsynlig noe vi alle ønsker, men sjelden tar oss tid til. Bruk denne tiden til å investere i ditt framtidige jeg og lær deg selv noe nytt. Visste du at med kun 15 minutter daglig praktisering en glimrende langsiktig investering for å lære seg et nytt språk? Eller at du kan dra på museum hjemmefra? I denne tiden kan du også “låne andre sin hjerne” for å utdanne din egen – enten ved å lese spennende artikler, ta matlagingskurs hjemmefra, strikke din første genser eller holde deg selv aktiv med hjemmetrening. 

 

DRA PÅ MUSEUM HJEMMEFRA 

Selv om du er nødt til å være hjemme betyr ikke det at du ikke kan dra på museum! Faktisk har flere museer åpnet dørene for at alle kan oppleve utstillinger fra din egen sofa. 

Google Arts & Culture

Googles kunstplatform kan du få tilgang til over 2000 ledende internasjonale museer og kunstgallerier. Engasjer deg i utstillinger med 360 visning og zoome inn for å avsløre hemmelighetene til et mesterverk. 

Museum of Contemporary Art

Å besøke Museum of Contemporary Art sin digitale museumsløsning er et godt alternativ. Hver dag hele uken blir det utgitt ulike utstilling som kan nytes – fra en virtuell bokklubb på søndager til barnevennlige verksteder. 

#MuseumFromHome

Du kan også ta en titt inn på Instagrams #museumsfromhome – her kan du se bilder og videoer som blir delt av museumer og Instagram-brukere som deler deres kunst. 

Solomon R. Guggenheim Museum

Man kan bli raskt lei av arkitekturen du ser på dine daglige rusletur – hvorfor ikke besøke Guggenheim å få en historietime av den ikoniske bygningen laget av Frank Lloyd Wright. 

 

LÆR DEG ET NYTT SPRÅK 

Hvorfor ikke bruke tiden hjemme til å lære et nytt språk? Det er perfekt i dagens globaliserte verden.

Vi anbefaler Duolingo som er en app på telefonen som også kan brukes på pcen med mer utfordrende språkoppgaver. Appen er gratis, men du kan oppgradere til Duolingo Plus som gir deg ekstra fordeler. Sett av 15 minutter daglig – og du vil på kort tid lære et helt nytt språk!

Gode grunner til å lære deg et nytt språk: 

  1. Øke global forståelse – få et nytt livssyn 
  2. Karriere fordel – konkurransefortrinn som skiller deg fra konkurrenter 
  3. Fôr hjernen din – forbedret hukommelse, konsentrasjon og problemløsning 
  4. Opplev verden på en annen morsommere måte
  5. Sette pris på internasjonal litteratur, musikk, kust og film 
  6. Skape lysere fremtid for deg og dine kjære – bryte kulturelle barrierer og skape en internasjonal identitet 
  7. Perspektiv og forståelse av seg selv og sin egen kultur 
  8. Et mer interessant liv – både i verden og digitalt  
  9. Øke selvtilliten – lære av sine feil, man kan kun bli bedre og bedre her i livet 
  10. Få nye vennskap som varer livet ut 

STRIKK DIN EGEN GENSER 

Selv om du ikke kan strikke noe særlig så er det nå fullt oppnåelig å få strikket sin egen genser. Markedet formelig bugner av aktører som tilbyr lette og hurtigstrikkede, og ikke minst lekre plagg. Når det er tykk tråd og tykke pinner så går det raskere enn du frykter, og dessuten så er vel tid noe som de fleste plutselig har fått litt mer av? Det er bare å sette i gang. Det finnes fine instruksjonsvideoer på YouTube om du har glemt teknikken, og gratis oppskrifter og inspirasjon finner du feks her:

 

 

LÆR DEG NOE NYTT

Hvorfor ikke bruke denne tiden til å lære noe nytt? Bruk tiden til å «låne andres hjerne» og lær deg selv noe nytt ved å lese interessante artikler, rapporter, undersøkelser eller se en dokumentar.

McKinsey
McKinsey har mange interessante og relevante artikler. Tips til å finne fort ut om artikkelen er noe du interesserer deg for anbefales det å lese innholdsfortegnelsen og deretter konklusjonen.

The Game Changers
Netflix kan by på en rekke spennende dokumentarer – har du for eksempel sett The Game Changers? Her følger man idrettsstjerner som presterer på en plantebasert diett. 

TED TALKS
Det finnes utallige Ted Talks av inspirerende personer, men hvis vi skal trekke frem en av våre favoritter er det den hvor Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl avkrefter myter ved kvinnekroppen. Nina er foreløpig en av kvinnene vi har trukket frem i kampanjen vår – Kvinner som inspirerer.

 

MATLAGINGSKURS 

Hvis du lager mat hjemme i stedet for å bestille take-away har Michelin-kokken Massimo Bottura gratis matlagingskurs på Instagram. Han har valgt å kalle det “kjøkken-karantene”, og videoene sendes på engelsk. Du kan enten besøke hans Instagram og se hva han har gjort de siste dagene eller se på hans direktevisning hver dag kl. 15.00. 

Rouxbe tilbyr gratis matlagingskurs på YouTube med kortere videosnutter på hvordan man kan lage enkle retter som en omelett eller karameliserte epler til mer komplekse retter som trøffelravioli med kantareller eller tyrikisk kyllingkebab. Utfordr deg selv og lær en ny matrett du kan imponere venner når dere kan ha hyggelige middager igjen. 

 

 

BLI INSPIRERT AV ANDRE

Athena Calderone / Forfatter / Interiørdesigner / Kokk og mye mer:

Imran Amed / Grunnlegger og CEO av Business of Fashion:

PINK:

 

Bildekilder: Pinterest.com, athenacalderone.com, instagram.com/zuluandzephyr/

 

Strikk din egen genser i inspirerende klær
Vær kOMFORTABEL OG FORBEREDT TIL VIDEOMØTER
Husk å ta en spasertur for frisk luft