Tips til hva du kan ta med på 17.Mai frokost - Steen & Strøm 1797

Tips til hva du kan ta med på 17.Mai frokost

Det nærmer seg 17. Mai, og mange inviterer de aller nærmeste til en lang og smakfull frokost. Vi har samlet noen oppskrifter som passer perfekt til å lage til årets frokost, både om du skal ta med eller lage til gjestene dine. Om du er så heldig at du har blitt invitert bort og heller ikke trenger å ta med noe, husk å ta med en liten gave til verten. Du finner tips til gaver lengre ned i artikkelen.

Hjemmelaget aperitif olivenoljekjeks

Ingredienser:

  • Oliviers & Co 1 glass sort eller grønn tapenade
  • Oliviers & Co 0,6dl gresk hverdagsolje
  • 250g mel
  • 1 klype havsalt
  • 0,8dl tørr hvitvin
  • 1 toppet ss fennikelfrø

Fremgangsmåte:

Miks salt med vin. Sett det til siden mens saltet løses opp. Elt sammen mel, olje, “saltet” vin and fennikelfrø. La hvile i 20 min. i romtemperatur.• Forvarm ovnen til 200°C. Rull pølser av ca 30 g av deigen, 5 mm tykke. Form dem til ringer ved å snurre dem rundt pekefingeren din og knytt (som en skolisse). Legg kjeksene på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i 30 min til de er gyldenbrune. Serveres med din valgte tapenade.

Eggerøre med trøffel

Ingredienser:

  • Oliviers & Co Trøffelsalt
  • Oliviers & Co Trøffelolje
  • Oliviers & Co peppermiks
  • 2 store egg
  • 6 ss helmelk

Fremgangsmåte:

Miks sammen egg, melk, trøffelsalt og en klype pepper. Varm opp litt olivenolje i en gryte. Hell i eggmiksen og la det steke litt, rør så rundt så eggerøren blir myk og saftig. Avslutt det hele med litt trøffelolje.

Laktosefri Pavlova

Ingredienser: 

Marengsbunn:
  • 4 eggehviter
  • ½ ts havsalt
  • 2 dl sukker
  • 1 ts hvitvinseddik med sitrusfrukter
  • 1 ss maizena
Sitronkrem:
  • 4 eggeplommer
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ ts havsalt
  • 3 ss Oliviers & Co sitronolje
  • 2 ss Oliviers & Co mangoeddik
  • 1 ss Oliviers & Co lemoncurd
Ved servering:
  • 200 g blåbær
  • 200 g bringebær
  • 1 ss Oliviers & Co sitronolje
  • Oliviers & Co Lemoncurd

 

Fremgangsmåte:

Marengsbunn:
  1. Bruk vispen på en kjøkkenmaskin, ha eggehviter og salt i skåla og visp til hvitene er halvstive. Tilsett deretter sukkeret litt om gangen, og pisk til hvitene blir helt stive.
  2. Vend inn hvitvinseddik med sitrusfrukter og maizena med en slikkepott og fordel massen på et bakepapir slik at det blir en sirkelformet bunn med kanter
  3. Stek marengsbunnen på 150 grader i 1 ½ time. Følg med, marengsen skal tørke og bli sprø, uten å bli for brun i kantene. Juster eventuelt varmen opp eller ned mot slutten av steketiden
  4. Når bunnen er ferdig stekt, skrur du av varmen og lar den stå og ettertørke (med ovnsdøra igjen) noen timer eller til dagen etter
Sitronkrem:
  1. Ha alle ingrediensene til kremen i en skål og pisk på høy hastighet i 2 – 3 minutter til kremete konsistens.

Ved servering:

  1. Bland blåbær, bringebær og sitronolje i en skål
  2. Fordel sitronkremen over marengsbunnen og topp med bærene
  3. Ringle lemoncurd rundt kanten av marengsen og server
Alkoholfri drink

Ingredienser: 

  • 3cl aquafaba
  • 3cl ferskpresset sitron juice
  • 3cl bringebærpure
  • 1cl sukkersirup
  • Sparkling tea blå

 

Fremgangsmåte:

Hell aquafaba, sitron juice, bringebærpure og sukkersirup i en shaker. Shake med isbiter i 30-40 sek for å få skikkelig skum. Hell over i et cocktailglass og topp med Sparkling Tea Blå.

Vertinnegave

Usikker på hva du skal ha på deg på 17.Mai? Vi har samlet de fineste antrekkene som passer perfekt til feiringen HER.