Tre par om Valentine's Day - Steen & Strøm Department Store

Tre par om Valentine’s Day

Den amerikanske «høytiden» Valentine’s Day er kommet for å bli, men vi er spente på hvordan dette blir feiret blant norske par. I den forbindelse har vi snakket med Tinashe og Odd Magnus Williamson, Fridtjof  Nilsen og Katrine Kvalsund, og Alexander Norheim og Ted Persson.

 

Skuespiller Odd Magnus Williamson er kjent for mange fra filmer som Kon-Tiki og TV-serier som Tina & Bettina, i september står han på Oslo Nye med oppsetningen «What is Love» . I 2015 giftet han seg med modellen Tinashe. Sammen har paret en datter. 

Steen & Strøm Department Store (SSDS): Hvordan møtte du din kjære?

Odd: Vi så hverandre første gang på et utested som het Bjørungs. Det var på en ukedag, og jeg tenkte at hun sikkert var golddigger siden hun var så heit og var ute på en tirsdag på vestkanten. Jeg er i det hele tatt ekstremt fordomsfull. Det må jeg jobbe mere med.
Tinashe: Artig, jeg tenkte «er ikke det han Morten Ramm ell no?»
Det stedet har forøvrig nå nå byttet navn til «Odd»

SSDS: Hooket dere opp der?

Odd: Nei, jeg turde ikke prate med henne, haha! Jeg husker at hun gikk ut sammen venninna som røyka. Og så gikk jeg også ut. Og vanligvis er jeg ganske god på en åpningsreplikk eller ice-breaker, men jeg choka helt. Ble bare stående og sigge og se lang og dum ut.

SSDS: Så dere pratet ikke sammen?!

Odd: Absolutt ikke. Men så møttes vi igjen to måneder etterpå på et sted som het Turkish Delight. Og da ble vi sittende og prate sammen. Og det første vi begynte å prate om var faktisk hva vi skule kalle barnet vårt! Men så kom det en speed-freak som sikkert skulle vært på Cacadou (annet utested i Torggata) og jeg måtte redde henne bort fra den sikre speed-freak-død. Så vi kom vel aldri frem til no konklusjon

Tinashe: Haha, han speed freaken husker jeg! Tenk at en speed freak førte oss sammen.. Det er romantikk det!

SSDS: Så det var ikke der navnet Ziggy kom fra?

ODD: Husker ikke. Men det hadde jo vært typisk at han speed-freaken het Ziggy. La oss bare late som det for den gode historiens skyld

SSDS: Du er aktuell til høsten med stykket «What is love» på Oslo Nye teater. Hva handler det om?

Det er en romantisk komedie hvor jeg forsøker å finne ut av what love is. Jeg gikk og hørte på sangen til techno-artisten Haddaway som heter «What is love» og så begynte jeg å gruble på det spørsmålet. For det er jo noe som er rundt oss hele tiden, men ingen har vel egentlig greid å fortelle meg om hva kjærlighet faktisk er

SSDS: Så du skal bli den nye Dr. Phil?

Haha! Ja, eller mere den mannlige Sissel Gran hvert fall. Jeg har lest 4.800 sider faglitteratur på området, og har faktisk greid å finne ut hva det er + hemmeligheten på hvordan man kan få kjærligheten til å vare livet ut, og forhåpentligvis slippe å gå i par-terapi

SSDS: Og hva er svaret på det?

Det må du kjøpe billett for å finne ut av! Nevnte jeg at det må være den mest perfekte Valentines gave gjennom tidene?

SSDS: Fortell om din beste Valentine’s Day.

Odd: Det var da jeg ga det veggmaleriet til Tinashe. Herregud for et prosjekt! At det gikk, og at hun ikke så det i sosiale medier før det var ferdig er helt utrolig
Tinashe: Det er klart at det er vanskelig/umulig å toppe den valentines dagen der. Men jeg håper jo på no blomster da, jeg elsker blomster.

SSDS: Du fikk altså malt et 180 kvm veggmaleri bak ryggen hennes?

Odd: Ja. Det var loco. De stakkars malerne fra illegalt.no stod på lift og malte i 2 døgn ute i februar. Det var helt rått

SSDS: Hva er den største fellen man kan gjøre på Valentine’s?

Odd: Å ikke kjøpe billetter til forestillingen «What is love» som har premiere på Centralteateret til høsten.

Katrine Kvalsund er partner i PR byrået This is Pr, Fridtjof Nilsen er kjent for mange fra diverse TV-programmer, sist «Alt for Norge.» 

SSDS: Hvordan møttes dere?

Katrine: Vi hadde et felles vennepar som vi skulle være forlovere for. I forkant av bryllupet møttes vi på en fest hos brudens bror. På slutten av festen sto vi og klinte på dansegulvet så man kan vel si at det var et vellykket første møte:) Vi fortsatte å treffes gjennom sommeren før vi på høsten ble offisielt kjærester.

SSDS: Beskriv din beste Valentine’s Day. 

Fridtjof: Katrine elsker romantikk, men er utrolig vanskelig å overraske. Hun har egentlig lyst til å planlegge hele det romantiske opplegget sammen med meg. På Valentines for tre år siden hadde vi egentlig avtalt at vi ikke skulle kjøpe gaver til hverandre, men bare dra ut og spise for å feire kjærligheten. Jeg hadde aldri turt å kjøpe smykker til henne, for hun har så bestemt smak, men denne gangen tenkte jeg at jeg skulle driste meg ut på glattisen. Det kunne jo ikke bli så galt, siden det var fra mannen i hennes liv?
Jeg brukte timesvis i forskjellige butikker før jeg fant et armbånd jeg syns var rålekkert hos Hasla.
Etter en nydelig middag dro jeg opp gaven, og det var en knallsuksess. Jeg føler nå at jeg har lært noe viktig: Hvis man avtaler å ikke kjøpe gave, så er det nettopp da man skal gjøre det 😉

Katrine: Valentine’s for oss har vært en ekstra unnskyldning for å gjøre noe hyggelig. Vi pleier ofte å gå ut og spise eller lage noe ekstra godt hjemme. Noen ganger har vi også gitt hverandre kort og gaver men det er ikke noe som vi gjør hver gang.

SSDS: Hvis du kunne legge opp dagen helt selv, hva er den perfekte Valentine’s Day?

Fridtjof: Hvis en dag som Valentine’s skal bli noe spesielt og minneverdig syns jeg det er viktig å ikke gjøre og prate om alle de vanlige tingene. Det er ofte vanskelig mens man er på jobb, henter i barnehage, lager middag til ungene, gjør klesvask osv. På min perfekte Valentine’s Day skal vi derfor være turister i egen by. Leie oss inn på hotell, ikke ha noen andre oppgaver enn å kose seg og være sammen. Gå tur i byen, spise digg lunsj, pynte oss skikkelig og dra på restaurant. Vekk fra alt det vanlige og bare være oss to. Selv om det bare er en dag, så kan det føles som en liten, verdifull ferie og bidra til å pleie forelskelsen 😉

Katrine: Det hadde vært deilig å få kaffe på sengen før jobb, og at Fridtjof hadde planlagt en hyggelig kveld som en surprise, med teater og middag for eksempel. Det er jo også alltid hyggelig å få blomster.

SSDS: Hvordan håper dere at din utkårede gjør stas på deg i år?

Katrine: Da ønsker jeg med kaffe på sengen og blomster. I år får vi besøk av min søster så da blir det hyggelig middag hjemme på kvelden.

Hva er den største fellen man kan gjøre på valentines?

Katrine: Å ikke gjøre noe kanskje? Det kommer jo litt an på hvor opptatt man er av denne dagen. Kjøper du med blomster på vei hjem så er du nok alltid safe. Det har også hent t Fridtjof har fått blomster av meg;) Et hyggelig kort er jo også alltid koselig å få. Husk også at denne dagen ikke bare handler om par! Det kan også være hyggelig å gjøre litt ekstra stas på andre man bryr seg om.

Alexander Norheim er kjent for mange gjennom Instagram-profilen The Sceptic. Han har oppdaget en rekke av norske modeller som utmerker seg om dagen. På Tinder møtte han sin utkårede, Ted Persson. 

SSDS: Hvordan møtte du din kjære?

Alexander: We found love in a hopeless place. Vi møttes via Tinder.

SSDS: Fortell om din beste Valentine’s Day.

Alexander: Vi gjør sjeldent veldig mye ut av Valentine’s men det må være året jeg booka oss på Grand siden han liker hotellfrokost så innmari.

SSDS: Hvis du fikk ønske deg den perfekte Valentine’s Day fra morgen til kveld, hvordan ville dagen være?

Alexander: Uten å være altfor cliché, disse dagene blir best om man bare bruker de på hverandre og tenker på de små detaljene som gjør hverandre happy.

SSDS: Hvordan håper du din kjære gjør stas på deg på Valentine’s Day? Hva ønsker du deg?

Alexander: Mest sannsynlig blir det jeg som arrangerer noe da jeg er den mest romantiske av oss to.
Tror egentlig ikke jeg ønsker meg så mye annet enn å ha det hyggelig med han. Men vet han er fan av flere retters middag så får vel pønsker på noe.

SSDS: Hva er den største fellen man kan gjøre på Valentine’s?

Alexander: Å stresse. Er uansett tanken som teller i lengden.