VI RETTER FOKUSET MOT DEN STERKE KVINNEN - Steen & Strøm 1797

VI RETTER FOKUSET MOT DEN STERKE KVINNEN

Snart skriver vi marsmåned og vi ser frem til lysere tider og mange friske vårnyheter i butikk, men det er en grunn til at denne marsmåneden er enda viktigere for oss enn det den har vært tidligere. Det er fordi vi har valgt å rette fokuset mot sterke kvinner vi føler har kjempet en sak vi vil løfte frem i håp om at den vil inspirere våre kunder. Disse fire kvinnene er Kim Friele, Susanne Holzweiler, Nina Brochmann og Nancy Herz.

For deg som enda ikke er kjent med navnet Kim Friele, bør du finne frem Google raskere enn du klarer å si Steen & Strøm. Kim har vært en av Norges viktigste forkjempere for homofiles rettigheter, og var en av de første som stod frem som lesbisk i Norge. Du kjenner henne kanskje igjen fra da hun var den første som ble viet med en av samme kjønn, men hennes sterke meninger strekker enda lenger.

Susanne Holzweiler har et etternavn de fleste i motenorge kjenner godt til. Sammen med hennes bror og svigerinne har de drevet frem et moteimperium, Norsk mote begynner å høste mye oppmerksomhet internasjonalt, og dette er mye takket være akkurat denne familien. Etter å ha bygget opp et suksessrikt agentur, startet Holzweiler sitt eget merke. Med fokus på bærekraft og det unike norske er Susanne blitt en forkjemper og et godt forbilde for norsk motebransje.

Nina Brochmann er heldigvis ikke redd for å ta opp temaer som mange synes er litt flaue. Sammen med Ellen Støkken Dahl har hun skrevet to viktige bøker; «Gleden med skjeden» og sist «Jenteboka». I sistnevnte beskriver de kropp, sex og prestasjonspress som to storesøstre vi skulle ønske vi hadde i oppveksten. Gode svar er vanskelige å finne på internett, og Nina vill gjøre dette enklere enten du er voksen eller på vei inn i puberteten. Temaene er viktige for oss alle verden over, ikke rart «Gleden med skjeden» er oversatt til 36 språk.

Nancy Herz er den yngste vi er så heldige å ha fått med på laget, men beviser mer enn få andre vi vet om at alder virkelig bare er et nummer. Med boken «Skamløs» satt hun sammen med Amina Bile og Sofia Srour sosial kontroll i minoritetsmiljøer på agendaen. Sammen har de også startet bevegelsen «De skamløse jentene» og har blitt hedret med Skamløsprisen (2016) og Fritt Ords Honnør (2017).

Vi gleder oss til dere skal bli bedre kjent med dem i tiden som kommer!

Torsdag 5. mars arrangerer vi et event på Steen & Strøm i samarbeid med Costume hvor vi hyller kvinnen. Det vil bli en spennende samtale med Susanne Holzweiler og Nancy Herz, moderert av Costumes sjefredaktør Kine Hartz og mange spennende overraskelser i butikkene. Vi håper du vil ta med venninner, mødre og besteforeldre for en spennende og engasjerende kveld vi håper du vil dra inspirert hjem fra.

Ønsker dere alle en fantastisk start på en ny sesong!