What's Next for Tharadon - Steen & Strøm 1797

What’s Next for Tharadon

Møt Tharadon, den unge kunstneren som står bak sesongens vindusutstilling; Light of Hope.

Tharadon er fra «The Land of Smiles» – Thailand, nærmere bestemt Bangkok, men flyttet til Norge da han ville ta en master innenfor interiørarkitektur og møbeldesign. Det viste seg at de fleste av disse studiene fantes i skandinaviske land, og da han sjekket ut World Happiness Report (WHR) og så at Norge var nummer en, var valget enkelt!

«Jeg var veldig nysgjerrig for hvordan det er å leve i et land som har så mye glede. Hvilke faktorer er det som bringer denne lykken? Så jeg tenkte med en gang at dette var den perfekte måten å lære om livet i Skandinavia, mens jeg jakter etter ekte glede. For til slutt, handler interiørarkitektur og møbeldesign om å leve. Ved å forstå hvilke fakturer som gjør livet verdt å leve, vil arkitektur og design følge etter», sier Tharadon. Da han fikk tilbudet fra Kunsthøyskolen i Oslo, flyttet han med en gang.

«Så her er jeg, fra landet som smiler til verdens lykkeligste land», sier han og smiler.

Tharadon ble interessert i visuell design mye på grunn av at det er universalt språk. Ved å bruke hjertet, så kan man forstå det. Alle kan tolke det de ser på en unik måte, og med det skape sin egen unike opplevelse. «Det er som en åpen dialog», mener Tharadon.

Den siste tiden har han blitt interessert i hvordan man kan visualisere, det man ikke kan se visuelt. Denne vindusutstillingen, Light of Hope, er et eksempel på dette for hvordan kan man egentlig visualisere håp? Og hvordan kan lys bli mer fysisk? Tharadon «føler de mest meningsfulle og positive beskjedene er skjult. Så alt man trenger er å fange dem, slik at de kan bli delt med andre».

Når vi spør Tharadon hvordan det har vært å jobbe med denne sesongens vindusutstilling for Steen & Strøm sier han: «Det har vært mye håp i prosessen. Så det er blitt et tydelig signal på Light of Hope. Håp om at installasjonen går som planlagt. Håp om at folk liker det de ser, og, ikke minst, håp fra bunnen av hjertet om at de som ser på utstillingen vil ta seg tid til å forstå budskapet Steen & Strøm og jeg ønsker å dele».

Utstillingen har tatt inspirasjon fra den siste tiden vi alle har vært igjennom. De siste par månedene har vi alle følt det samme. Mange av oss har kanskje funnet håp i å se ut av vinduet og se lyset skinne inn av vinduet. I denne utstillingen ønsker vi å formidle at vi ser på lyset, og vi ser håp. Tharadon ønske er å «dele dette positive øyeblikket med ulike historier i en vindusutstilling». Videre håper han at de som ser på den blir positive og får tanker til de tingene som virkelig betyr noe. De som tar seg tid til å lese beskrivelsene, kommer også til å forstå historiene bedre.

What’s next for Tharadon?

«Det neste for meg? Jeg ønsker å fange positive øyeblikk og verdier og dele dem med folk gjennom mitt design».

Utstillingen finner sted fra i dag og utover høsten. Del dine tilbakemeldinger med #SSWHATSNEXT