burger button

Oslo bunaden

Visste du at Oslobunaden ble laget av Steen & Strøm i 1947? Vi vil feire alle som har denne festdrakten med en konkurranse. Tagg oss gjerne på Instagram når du har på din Oslo bunad.

Historien om Oslo Bunad begynte i 1947 da Steen & Strøm ønsket å lage en bunad i forbindelse med 150 års jubileumet. Folkedrakten ble komponert av Harriet Henriksen, som den gang var broderingssjef ved Steen & Strøm. Målet var å lage en bunad som var autentisk, men samtidig moderne og funksjonell. Resultatet ble en bunad med en enkel og elegant design, med broderier som skulle symbolisere Oslofjorden, bølgene i fjorden og soloppgangen over byen. Ingeborg Solum tegnet det nydelige broderimønsteret. Broderiet på livet, stakken og lua viser “Oslomarkas høusommerblomster”. Motivet på vesken viser Oslos skytsengel St. Hallvar. 

I forbindelse med draktens 60-årsjubileum i 2007 skiftet den navn til Oslobunaden, og bæres i dag av både store og små som er stolte av denne store, lille byen. I 1992 overtok Fru Lyng alle rettighetene til bunaden. 

I dag er Oslo Bunad en av de mest populære bunadene i Norge, og den brukes av kvinner i alle aldre til ulike anledninger som nasjonaldagen 17. mai, bryllup og andre festlige begivenheter. 

HISTORIE

1947 – Oslodrakten for dame lanseres hos Steen & Strøm Varemagasin i forbindelse   med magasinets 150-års-jubileum.

1950-tallet – Lang cape lanseres.

1960-tallet – Orginalsølvet blir til.

1990-tallet – Jakke lanseres.

1992 – Stein Lie – senere SOV-Gruppen AS/ Fru Lyng – overtar Oslobunaden med alle dens rettigheter.

1997 – Oslodrakt for herre lanseres.

2000 – Jubileumsølvet lanseres i forbindelse med 1000-års-jubileet til Oslo.

2004 – Oslodrakt til gutt lanseres.

2007 – 60-års-jubileum for Oslodrakten. Den skifter navn til Oslobunaden.

2007 – Linskjorte blir videreutviklet av Oslobunaden, og lanseres nå med brodreri på krage og mansjetter. Broderiet ble tegnet av en av de ansatte i Oslobunaden.

2013 – Mørk blå Oslobunad lanseres med hvit brodert linskjorte.