Påskedessert
Når påsken nærmer seg, er det tid for å tenke på deilige måter å avrunde høytidsmåltidene på.
Oliviers & Co sin oppskrift på Creme Brule med appelsin byr på en ekstraordinær kombinasjon av tradisjonelle franske smaker med et moderne tvist, garantert å imponere gjestene dine i påsken. Denne oppskriften tar den klassiske crème brûlée til nye høyder ved å infusere den med den luksuriøse smaken av Grand Cru olivenolje fra Oliviers & Co, samt en forfriskende touch av appelsin og mørk sjokolade.
Ingredienser
6 ss Grand Cru olivenolje fra Oliviers & Co
1 stk vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl melk
75 g sukker
4 eggeplommer
75 g brunt sukker til glasering
3 appelsiner
50 g mørk sjokolade
Evt sitronmelisse til pynt
Tilberedning
Ha fløte, melk og 75g sukker oppi en gryte. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene, ha både stang og frø oppi gryten med melk etc. Kok opp blandingen mens du rører, og sett til avkjøling.
Sett stekeovnen på 150°.
Når melkeblandingen litt etter litt. Ta vekk vaniljestangen. Fordel blandingen i ildfaste former og sett i en langpanne. Fyll vann i langpannen opp til ca 1/3 av formene. Sett inn i forvarmet stekeovn, og stek i 30-40 min.
Fileter appelsinene slik at du får fine båter uten noe synlig hvitt igjen. Ha båtene i en dyp tallerken og ha over Grand Cru olivenolje. La stå og marinere til desserten skal spises.
Rasp eller høvle sjokolade og ha i en skål, klar til servering.
Ta formene ut av langpannen og avkjøl litt. Dryss litt brunt sukker på hver dessert og sett under grillen i ca 2min, eller bruk gassbrenner hvis du har det.
Plasser formene med crème brulée på tallerker, og legg noen appelsinfileter og litt av saften ved siden av. Topp med høvlet sjokolade og sitronmelisse.