burger button

Coffee with Martin Evensen

Vi har tatt en kaffe med Martin Evensen, gründeren og designeren bak det bærekraftige merket New Movements, som nå har åpnet sin aller første fysiske butikk – i første etasje på Steen & Strøm. 

Hvordan liker du kaffen din?

Enkel cappuccino. Siden jeg driver med intermittent fasting, er dette dagens første måltid.

 

Kan du gi oss et innblikk i designfilosofien din?

New Movements bygger på en sirkulær designfilosofi. Vi ønsker å ta vare på det vi har rundt oss, samtidig som vi selvfølgelig vil se fine ut og ha det gøy. Derfor er alle våre sko utviklet basert på resirkulerte, fornybare og organiske materialer, som føles komfortabelt på foten og har en kvalitet som varer. De er versatile og enkle å matche både et semiformelt og et casual antrekk.

 

Hvordan vil du beskrive personligheten til kolleksjonen som nå er tilgjengelig på Steen & Strøm?

Personligheten til New Movements gjenspeiler hvordan vi setter sirkulærøkonomi i praksis. Det produseres 26 milliarder par sko i året. Rundt 95 % av parene ender opp på søppelfyllingen. Derfor har vi startet verdens første panteordning for sko. Den fungerer slik at når en kunde velger å investere i et NM produkt, enten her på Steen & Strøm eller hos noen av de andre forhandlerne som distribuerer NM-sko, kan de levere produktene tilbake når levetiden er over. Da tar vi imot skoen, resirkulerer lissen, granulerer resten av skoen og bruker avfallet til å lage nye komponenter. Og kunden får 20 % rabatt på sitt neste par.

Martin Evensen, New Movements, Steen & Strøm
Faren til Martin Evensen, Knut Evensen, har bygget hyllesystemene i New Movements-butikken på Steen & Strøm. Foto: Fredrik Austad

Hva ønsker du at kundene skal føle eller oppleve når de interagerer med dine produkter på Steen & Strøm?

Vi forsøker å bringe den ubesmittede naturen, med sine majestetiske fjell og dype fjorder, inn i urbane omgivelser. Når du trer inn i våre lokaler, vil du umiddelbart legge merke til treverket som pryder veggene. Disse skal gi deg en naturlig og organisk følelse. Min kjære far, Knut Evensen, har personlig bygget hyllesystemene, uten bruk av skruer eller lim. Møblene representerer også vårt engasjement for gjenbruk, da enkelte har stått på loftet til svigerforeldrene mine i hele 30 år. Vi har et stort community bord og store benker, hvor folk kan sette seg ned og slå an en prat om design eller om livet generelt. I butikken på Steen & Strøm, tilbyr vi også eksklusive limited edition-produkter som ikke er tilgjengelige på nettet. Dette gir oss muligheten til å gi våre kunder noe ekstra når de besøker oss. 

Martin Evensen, New Movements, Steen & Strøm
Hver eneste New Movement-sko er utviklet av resirkulert materiale og kan pantes hos New Movements. Foto: Fredrik Austad
Martin Evensen, New Movements, Steen & Strøm
Gustav og Ingrid fra New Movements slår gjerne an en prat med kundene om design og sirkulærøkonomi, eller om livet. Foto: Fredrik Austad