burger button

Oslotips fra Elen Kristvik

I forbindelse med vår sommerkampanje “We Love Oslo” har vi samlet inn de beste tipsene fra noen kjente Oslo-beboere. 
Få de beste Oslo tipsene fra Elen Kristvik. Her tipser hun om steder du kan spise, hva du kan gjøre på søndager og hvilke steder du bør teste ut.

Ditt beste Oslo tips på en deilig sommerdag?

– Start dagen med et bad i Frognerbadet, jeg syns stemningen der er så fin, og er du der tidlig slipper du de største folkemengdene. Tilbring morgen og formiddag her før du retter snuta gjennom byen og til løkka. Innom Tim Wendelboe for kaffe til samboeren min, og spankulering rundt i gatene. Litt shopping på Ensemble. Opp til St. Hanshaugen og is i parken. Middagen inntas på enten Nektar vinbar eller Le Benjamin.

Hvilken spot synes du fortjener mer oppmerksomhet?

– Valleløkken! Dette er drømmeområdet mitt i Oslo. Her er det stille og rolig, du kan beundre den vakre arkitekturen og etter en rusletur i de vakre gatene kan du ta med deg drikke og godsaker fra Åpent bakeri på Adamstuen og nyte utsikten fra Idioten. Skikkelig idyll.

Hvor finner man deg en regnfull dag?

– Enten på en koselig restaurant, eller hjemme. Favoritten akkurat nå er Nektar, elsker alt ved denne perlen. Naboene Arno og Chez Colin er også kjempebra. Kino på Gimle passer også perfekt.

Hva er din favorittaktivitet i Oslo?

– Å spise! Oslo har så mange fantastisk bra restauranter, og det å kose seg med mann eller venner et godt sted med plenty atmosfære er det beste som fins. Akkurat nå er besøk til Babbo, Jimmy’s, Mon Oncle, Betong, Ahaan, Liminal på Torshov på to-do-listen. En god nummer to er å besøke museer og/eller gallerier. Det vil jeg bli bedre på. En god nummer tre er bydag med mann og sønn, da finner vi en fin lekeplass og spiser lunsj etterpå.

Drømmedag i Oslo?

– Formiddag med samboer og sønn på Sthanshaugen, etterfulgt av bad og soling på Bygdøy og så middag i kveldssola på en digg uteservering!

Din skjulte perle i Oslo?

– Skjult og skjult. Men jeg syns lekeplassen i parken på Sthanshaugen er fin, den passer flere aldre og man har god oversikt. Også et stort pluss at Java og Pascal er cirka hundre meter unna. Ta med deg kaffe og en bolle, og innta lunsjen på Pascal. Etterpå er det bare å kjøpe is på is-trucken på det lille torget. En herlig dag. En annen perle er Skrenten Pizza i Gamlebyen, så utrolig god pizza!